Karkkipäivä

 

Jo edesmenneiden suuruuksien on kuultu kuiskivan haudoistaan Karkkipäivän nimeen. Honkanummen hautasmaalla Albert Järvisen viimeisen leposijan multien alta ovat useat vantaalaiset ohikulkijat kuulleet huokauksen: ”Karkkipäivä, hitto miksen mä keksiny tota”. Seattlessa Greenwood Memorial Parkin nurmen syvyyksistä Hendrixin on kuultu hyräilevän yhtyeen tarttuvia kertosäkeitä. No, leikki sikseen, mutta Karkkipäivä on oikeasti aika hyvä.

Bändi on tähän mennessä julkaissut Nuorisopappi -singlen (Johanna Kustannus 2006) sekä Kun maalaisjärkesi ei sinua auta -pitkäsoiton (Itte Records 2008), joiden tyyli sijoittuu johonkin vielä nimeämättömään kokeilevan pop-musiikin lokeroon. Uudessa, toistaiseksi julkaisemattomassa tuotannossa nivoutuu ennakkoluulottomalla tavalla amerikkalainen juurimusiikki suomenkieliseen rock-perinteeseen; kappaleissa on kuultavissa sävyjä kantrista, Yhdysvaltojen eteläisten suistoalueiden cajun-musiikista, Greenwich Villagen folk-intoilusta ja milloin taas sävyjä tienristeyksien kohtalokkaista sielujen lunastuksista. Toisaalta pohjaväreenä pumppaa kuitenkin rockiin ja välillä jopa punkiin yltyvä meininki.

Soitannollisesti vankkaan kitara/basso/rummut -kolminaisuuteen tuovat ajoittain lisää sävyjä milloin viulu, mandoliini, huuliharppu ja milloin jopa nokkahuilu. Vokaaleissa vuorottelee Johannan naisääni sekä Ollin ja Rainon miesäänet. Let's taste that sweet good ol' tanhuboogie!

Laulu, perkussiot, nokkahuilu: Johanna Storck 

Rummut, perkussiot: Jere Kouhia

Kitara, kaljanjuonti: Tommi Tolmunen

Kitara, mandoliini, huuliharppu, basso,

Laulu: Olli Laamanen

Basso, viulu, laulu: Raino Priha

 

karkkipaiva.com