Tekijä Tuntematon

Tekijä Tuntematon - yhtyeen musiikki saa inspiraationsa suomalaisesta runoudesta. Yhtyeen kaikki laulut on sävelletty suomalaisten kirjailijoiden julkaistuihin runoihin. Tekijä Tuntemattoman musiikkia on turha lokeroida mihinkään tiettyyn tyylisuuntaan.

Sävellykset Mellerin teksteihin rämisevät, Tabermannit herkistelevät. Pop-vaikutteiset laulut Arno Kotron ja Tomi Kontion teksteihin kohtaavat äänitteillä ja keikoilla yksin kitaralla säestettyjä haikumaisia tunnelmointeja Jarkko Laineen runoihin jne.

Enemmän kuin mikään musiikkityyli, Tekijä Tuntematonta määrittää sen akustishenkinen  Yhtye esiintyy säännöllisesti sekä konserttilavoilla että pikkuklubeilla. Keikoilla on usein mukana kirjailijavieraita, jotka lukevat tekstejään bändin säestyksellä. Tällainen yhteistyö alkoi keikalla Arto Mellerin kanssa v. 2004 ja jatkuu tänä päivänä erityisesti kirjailijoiden Arno Kotron, Tomi Kontion ja Tommy Tabermannin kanssa. 

Kokoonpano:

Mikko Perkola – laulu

Jarmo Julkunen – kitarat

Max Lilja – sello

Timo Tuppurainen –basso

Tero Mikkonen – rummut

 

Syksyllä Minäkin -  Tekijä Tuntematon jouset
 
Tekijä Tuntematon-yhtye teki helmikuussa 2009 Mikkelin kaupungin jousiorkesterin kanssa konsertin, joka sisälsi sovituksia yhtyeen lauluista. Konsertin johti Kirmo Lintinen ja yhtyeestä lavalla olivat laulaja kitaristi Jarmo Julkunen, saksofonisti Jouni Järvelä ja laulaja Mikko Perkola, joka myös vastasi suurimmasta osasta jousisovituksia.

 

Lisäksi sovituksia teki Jouni Järvelä, Jori Vuorinen, Esa Pietilä ja Sampsa Ertamo. Mikkelin konsertti oli menestys, joten päätettiin jatkaa konsertointia jousten kanssa, mutta jousikvartetiksi pienennettynä. Tällä kokoonpanolla ( laulu, kitara, saksofonit, jousikvartetti ) konsertointi alkaa 2010. Runoilijoita lavalla nähdään tilaisuudesta riippuen Tomi Kontio, Arno Kotro,Tommy Tabermann ja Teemu Hirvilammi.
 
 

Lisäksi Tekijä Tuntemton on säveltänyt teoksia Jarkko Laineen ja Arto Mellerin teksteihin. Yhtyeen koskettavat teokset saavat poikkeuksellisen lisätehon kekseliäistä jousisovituksista ja ko. pienempi kokoonpano on mahdollista tarvittaessa viedä hyvinkin intiimiin tilaan. Vastaavasti teokset ja kokoonpano toimivat loistavasti myös konserttisaleissa.


 

www.tekijatuntematon.com

MySpace